24 solarne uvjeti: početak zime

Početak zime ili Lidong (kineski: 立冬) odražava mijenjaju godišnja doba, što znači da počinje zima. To je 19 solarnih pojam godine i pada na 7 studenoga ove godine.

Budući da Kina je velika teritorija, temperaturne razlike između sjevera i juga je super. Meteorolozi definirati zima kao razdoblju sa prosječnom temperaturom ispod 10℃ kontinuirano pet dana.

Lidong uvijek pada u studenom. Kad počne snijeg u sjevernoj Kini, a prosječna temperatura u većini područja Qinghai-Tibet visoravan, unutarnja Mongolija i provinciji Heilongjiang može biti niža od - 10℃, južni dio zemlje je još uvijek dosta toplo, s prosječnom temperaturom između 12℃ i 15℃. Temperaturna razlika između Najsjeverniji grad i najjužniji grad mogao biti više nego 30℃.

Kada snijeg se pojavljuje u sjevernoj Kini, je uglavnom kiša na jugu. Na primjer, količina oborina u Sichuan, Guizhou južnom i jugozapadnom Yunnan mogao do 50mm ili više. Provincije Yunan toplo je sunčanih dana i hladnoće u kišne dane, kao stara izreka kaže: "kao proljeće tijekom cijele godine, ali izgleda da zimi nakon kiše dolazi."

c03fd55e3d691b6b589911